Om oss

Lerum Gospel


Vi är en fristående gospel-kör på 20-30 personer som sjunger från hjärtat och har väldigt trevligt tillsammans. Dessutom låter det bra!

Vi sjunger oftast 3-stämmigt, sopran, alt och tenor, och vi har många bra solister inom stämmorna.

Kören övar på måndagar 18.30-20.30 i Equmeniakyrkan i Lerum, och där sjunger vi också på vissa gudstjänster. 


Kören är en mötesplats för sångglada människor av alla sorter och åldrar. Inget inträdesprov krävs, det är bara att anmäla intresse..


Finansieringen sker genom en medlemsavgift på  1250 kr/termin. Som student betalar man bara halva priset och som ny medlem får man kostnadsfritt prova på 2 gånger innan man bestämmer sig.


Ledare

Sedan hösten 2019 leds kören av Anna Stjärne. Hon är utbildad musiklärare från Musikhögskolan i Stockholm. Anna har en gedigen bakgrund inom gospelmusiken ända från barndomen. Under hösten 2024 och våren 2025 är Anna tjänstledig och kören leds då av Emeline Östermyr.

Vår pianist är Viktor Standar som bl.a. är utbildad vid Gospellinjen på Glimåkra Folkhögskola.


Historik

Lerum Gospel startades hösten 2006 av Ulrika Jälmsjö, då som en del av verksamheten i Aspen-kyrkan. Senare blev kören fristående.

Under flera år hade vi Madelene Birgenius vid pianot.

Var sak har sin tid, och i maj 2019 gjorde Lerum Gospel en bejublad avslutande konsert med Ullis och Madde vid rodret.

Konserten kan ses i sin helhet på via följande YouTube-länk


Därefter tog Anna och Viktor vid. I december 2019 hade vi en julkonsert som går att se via denna länk.

Som för alla andra körer var det i stort sett paus under pandemin, men under 2022 kom ordinarie övningar äntligen igång ordentligt. Under 2023 hade vi konserter med så stora namn som Ingemar Olsson och Evelina Gard.